Az őszi fesztiválunk legnagyobb szenzációja az, hogy körképet adhat a magyar egyházi sörkultúra meglepetésszerű feltámadásáról. Pár évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy a magyar kolostorok és egyházak sörkészítésbe fognak, idén mégis három vadonatúj vallásos lelkületű sörbrandet mutatnak be a Főzdefeszten.
... Ódon mézsszín, hamar illanó sárgás hab, aszaltszilva és méz illata. Íze keksz és narancslekvár, kicsit a St. Bernardusra rímel, de annál férfiasabb, komlósabb, a Tuck Barát mézessége van benne… nem véletlenül: ez a Tuck Barát átdolgozott változata, annál sokkal belgásabb, elegánsabb. Olvasd tovább itt.
Óriási médiaérdeklődésre tartott számot hazánk eddigi egyetlen apátsági sörmanufaktúrájának megnyitása. Mintegy ötven újságíró érkezett a Bakony fővárosába, hogy részese legyen a nagy pillanatnak, a monostori pince hűvösében készülő apátsági sör útra bocsátásának.