Január 23-án rendezték meg Eplényben a Magyar Honvédség Síbajnokságát, amelyen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred testnevelő tisztje, Sárfi Tamás hadnagy két alkalommal is sikeresen újraélesztette a Magyar Tartalékos Szövetség egyik versenyzőjét, aki a célba érkezést követően szívinfarktust kapott.

Sárfi hadnagy lélekjelenlétének, bátor, határozott és szakszerű fellépésének köszönhetően megmentette a versenyző életét. „Az orvosoknak már viszonylag stabil állapotban tudtuk átadni a versenyzőt, akit helikopterrel a győri kórházba szállítottak.

„A mentés sikeressége több tényezőnek köszönhető: nemrég végeztem el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szervezésében a Harctéri Életmentő Katona (HÉK)  tanfolyamot, valamint sokat köszönhettünk a közelben levő katonák higgadt helyzetkezelésének, a civil versenyzők segítőkészségének, illetve a helyi mentő gyors reagálásának” – mondta el a hadnagy.

A katonai szervezetnél időről-időre tartanak egészségügyi felkészítést a teljes személyi állomány részére, ahol mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak elsajátítják és begyakorolják az újraélesztés egyes lépéseit.

Forrás:https://honvedelem.hu/