ZIRCINFO

Megnyílt az EPL Bisztró Eplényben - íme az étlap

Megnyílt az EPL Bisztró Eplényben - íme az étlap

2021. november 13. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

"Egy marék Bakony és cseppnyi Balaton, egy település, ahova az Epl Bisztró elhozza az olaszos életérzést és a nápolyi pizza ízét. Konyhájával melyet Endrédi Zoltán Séf vezet valódi élményt nyújt."
Forrás: https://www.facebook.com/EPL-Bisztr%C3%B3-111337071321765/?ref=page_internal

251879910_122182493570556_9046551206948337230_n.jpg

252637904_122182600237212_8468276116372847693_n.jpg

Bővebb infó a 

Megnyílt az EPL Bisztró Eplényben - íme az étlap Tovább
51 db aknavető gránátot találtak a Gerence patakban, Bakonybélnél

51 db aknavető gránátot találtak a Gerence patakban, Bakonybélnél

2021. szeptember 08. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Távolról nézve úgy tűnt, mintha csak nagyméretű halak pihentek volna a Gerence patakban, Bakonybél külterületén a Szajhavölgyi rét mellett. Közelebb érve azonban szunnyadó világháborús robbanótestek formája rajzolódott ki a mederben.
☠️ Az évtizedek során már elrozsdásodott, de még mindig veszélyes eszközök az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá és egyben könnyen megközelíthetővé. Alakulatunk tűzszerészei összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű német gyártmányú aknavetőgránátot, 17 darab 8 centiméteres, ugyancsak német aknavetőgránátot és egy Faustpatrone 2-es kézi páncélelhárító eszközt emeltek ki a patakból. �
Állapotfelmérésük során Zsolnay Gábor százados, járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanótestek szállíthatóak, így el is vitték azokat a helyszínről a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítés céljából. ✅
✍ Gajdos Milán hadnagy
� Kapitány Gábor hadnagy, Vass Tamás főtörzsőrmester

240598796_4571100966289548_2447754959678899040_n.jpg

51 db aknavető gránátot találtak a Gerence patakban, Bakonybélnél Tovább
Újra indul a Bakonyi-babázó Klub - Zirc , 2021. szeptember 6-tól

Újra indul a Bakonyi-babázó Klub - Zirc , 2021. szeptember 6-tól

2021. szeptember 08. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

bakonyi_babazo2021.jpg
Újraindul a Bakonyi Babázó, a zirci baba-mama klub!
Hétfőnként 9.00-től az MHSZ-ben.
Kedves Anyák!
Egy nagyobb szünet után szeretnénk, ha lenne lehetőségük az apróságoknak újra együtt játszani, a szülőknek jót beszélgetni és baráti közösségben mulatni az időt! �
Várunk Titeket hétfőnként, 9:00-tól a megszokott helyen, az MHSZ-ben egy jó kis babaklubozásra! ��
Senkinek semmi nem kötelező, az érkezést és távozást mindenki a saját napirendjéhez igazítja.
Tagdíj nincs a csoportban.
Éves nagyobb rendezvényeink ingyenesen látogathatók.
Hozzatok nyugodtan apát, nagyit, nagytesót is! �
Kire számíthatunk? �
Egy kis kedvcsináló videó tavalyról:
Újra indul a Bakonyi-babázó Klub - Zirc , 2021. szeptember 6-tól Tovább
Érdekes, tartalmas lehetőségek Lókúton

Érdekes, tartalmas lehetőségek Lókúton

2021. szeptember 04. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

lokut_progr.pngHagyományainkra új, kulturális hutát építünk

Egy falunak, ha nem akar alvó településsé válni, tisztában kell lennie hagyományának értékeivel, azokat újra és újra fel kell fedeznie, fel kell iránta ébresztenie a vágyat az új lakókban, céljaival, és az azokba épülő programjaival közvetítenie kell a lakópark és egy élő faluközösség közti minőségi különbséget.

Mindezt végig gondolva jutottunk arra, hogy az EKF célkitűzése olyan lehetőség, amivel ez a kis zsákfalu meg tud nyílni és be tudja mutatni mindazokat a természeti, ipartörténeti, sajátos hagyományaiban rejlő értékeit, amik eddig nem kaptak elég hangsúlyt, ugyanakkor pedig építő hatással lennének közösségünkre, beindítanának belső folyamatokat, külső kapcsolatokat, gyógyíthatnának sebeket, összehoznának generációkat, régi és új lakót.

2023 az üveg nemzetközi éve. Az üveggyártás szervesen kapcsolódik településünk történelméhez, hiszen az első német ősök az óbányai üveghuta megalapításakor érkeztek.

Új Huta

Lókút-Rossbrunn

A címválasztás talán első látásra furcsának tűnik. Azonban számunkra mély tartalommal bír. Az egykori sváb ősök a Lókút melletti Óbányán alapított üveghuta munkásaiként érkeztek a 18. század végén.

Az Új Huta elnevezés számunkra négyes szimbólum.
Jelenti egyrészt az ősök iránti tiszteletet,
másrészt a programban megvalósításra kerülő edukációs, kulturális, szórakoztató rendezvények által a 18. században érkezett ősök leszármazottainak, és a 21. században érkező új lakóknak közösségépítését,
harmadrészt pedig a környék számára mintegy kulturális hutaként való megjelenést,
valamint a határon túl lépve az egykori lókúti kitelepítetteket befogadó Hebertshausen településsel való partnerkapcsolat elmélyítése által történelmi gyógyító szerepe is van.

A hutában olvasztott üveg kemény kvarckristályból előbb képlékeny, formálható anyaggá válik, hogy aztán finom, áttetsző érték jöjjön létre belőle.
Ugyanígy fogjuk időről-időre, az időközben felgyűlt tapasztalatok alapján formálni az egyes altémákat, programokat az előre kitűzött tervünk mentén. Első körben felmértük a helyi lakosok igényét, később pedig tervezzük az elégedettség felmérése mellett új ötletek, vélemények gyűjtését, hogy a programsorozat valóban fenntartható legyen, és megfeleljen eredeti céljának.
Az alábbi honlapon bővebben tájékozódhattok:
Érdekes, tartalmas lehetőségek Lókúton Tovább
Sisakot, térdvédőt fel!, iránya a pálya! - PumpTrack-Zirc

Sisakot, térdvédőt fel!, iránya a pálya! - PumpTrack-Zirc

2021. július 17. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Zirc - Pumptrack célegyenesben az új bringás játszótér egyesületünk városában!
Trail Art Hungary kivitelezésében tegnap aszfaltborítást kapott az "2021 évi Országos Bringapark Program keretében zirci pumtrack pálya létesítése" beruházás.
Ezzel célegyenesbe ért a tavalyi évben civil kezdeményezésre indult elképzelés, melynek megvalósítását egyesületünk tagsága is egyhangúlag támogatta.
Itt szeretnénk megköszönni "Pulosznak" polgári nevén Kovács Krisztiánnak, azt a rengeteg szervezést és munkát, amit a pálya megvalósulásának érdekében elkövetett!
Természetesen valamennyi támogatónknak is hasonlóan nagy köszönet jár, mihelyt mindenkivel egyeztettünk, hogy nyilvánosságra hozhatjuk név szerint, ezen a felületen megtesszük!
A pálya felfestése rövidesen megtörténik, addig mint ahogy a későbbiekben is mindenki a saját felelősségére már használhatja, kizárólag fejvédőben! Ajánlott a térdvédő illetve a hosszúújjú kesztyű viselése is!
A példaértékű összefogásnak -magánszemélyek, cégek, Zirc Városi Önkormányzat- köszönhetően az 50%-os önrész is csaknem teljes egészében rendelkezésünkre áll, aki szeretné bárminemű támogatással a pálya és környéke szebbé tételét jelezze egyesület elérhetőségén! 
A kertészeti munkák terveink szerint szeptember elején befejeződnek, addig kérjük a használókat, hogy csak az aszfaltozott bejáraton át hajtsanak fel a pályára!

217424146_348024316729073_4670108936859860390_n.jpg

Forrás: Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület

 

Sisakot, térdvédőt fel!, iránya a pálya! - PumpTrack-Zirc Tovább
Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a Pumptrack-et! - Zirc

Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a Pumptrack-et! - Zirc

2021. július 13. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Nem érhető el leírás a fényképhez.2020. nyarán pár gyermek szülői segítséggel írt egy kérelmet és elindult Zirc városában aláírást gyűjteni. Csekély esélyt láttunk akár 100 aláírás gyűjtésére is, azonban a lelkes gyerekek legnagyobb meglepetésünkre csak támogató emberekre akadtak és így 316 támogató aláírást sikerült a kérelemhez csatolni.
Kérelem szövege a következő volt:
"Alulírottak azzal a kéréssel fordulunk Polgármester Úrhoz, hogy Zirc Város erre alkalmas területén a fiatalok számára SKATE Park-ot ( sport- és szabadidő park rollereseknek, gördeszkásoknak, BMX-eseknek) létesíteni szíveskedjék. Az objektum eredményesen szolgálná a környékbeli fiatalok sport igényeinek kielégítését. Jelenleg az utcán és a parkolókban történik ez, amely erősen balesetveszélyes és veszélyezteti a fiatalok testi épségét, a közlekedés biztonságát.
Megértését, segítő közreműködését köszönjük."
Kezdeményezésünkre az önkormányzat úgy reagált, hogy anyagi lehetőség híján nem tudja ezt önállóan megvalósítani, de minden segítséget megad a polgári kezdeményezés részére. Ennek keretében ingyen helyet biztosít, illetve segít az engedélyezés körében.
Ezek után felmerült a pályázatírás lehetősége, ami viszont csak egyesület keretein belül lehetséges, így került képbe az ACÉL-VAKOND Kerékpáros Sportegyesület, akik végülis véghez vitték a feladatot, pályázat íródott és az Országos Bringapark Programban 11.000.000,- Ft-ot nyertek pályázatukkal, ami csak a fele a kivitelezési munkálatoknak, a többit önerővel kell megoldani. Itt kezdődött a helyi vállalkozók, magánszemélyek felkeresése, akik szintén nem utasították vissza ezt a kezdeményezést, mindenki kivétel nélkül támogatja a megvalósulását. Van aki pénzzel, van aki géppel, munkával.
Július hónapban kezdünk.
KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!
A pálya építési munkálatai az alábbi oldalon követhetők:

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri

Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a Pumptrack-et! - Zirc Tovább
A világ összes népviselete - Dávid Botond kiállítása Zircen,a Rákóczi téren

A világ összes népviselete - Dávid Botond kiállítása Zircen,a Rákóczi téren

2021. július 02. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Július 9-től egy egészen különleges kiállítást tekinthetnek meg a Zircen járók. A Rákóczi téren, a város főterén, az Országzászló mellett állítjuk fel Dávid Botond kiállítását, a Geofolk projekt eredményét. A székelyudvarhelyi fotóművész nem kevesebbet tűzött ki célul magának, minthogy fényképeken összegyűjtse a világ összes népviseletét.
A gyűjteményt egyelőre saját maga állítja elő, országot-világot járva, de szívesen fogad segítséget is. Mi például azzal gazdagíthatnánk a kiállítást, ha aki teheti, viseletben jönne: hadd kerüljön a Zirc környéki viselet is a Geofolk archívumába!
Megnyitó: július 9., péntek 18 óra, Rákóczi tér
A kiállítás a fesztivál ideje alatt folyamatosan megtekinthető.
A világ összes népviselete - Dávid Botond kiállítása Zircen,a Rákóczi téren Tovább
4 millió forintot osztott szét az önkormányzat a civil szervezeteknek - Zirc

4 millió forintot osztott szét az önkormányzat a civil szervezeteknek - Zirc

2021. június 24. Szerkesztő: zircblog

1c32b3af7a95629eed27251e14952b76.pngA helyi civil szervezetek, közösségek és egyesületek számára írt ki pályázatot az önkormányzat, mellyel a tevékenységét, működését kívánja támogatni. 

 Az önkormányzat négy millió forintot szabadított fel a Civil Támogatási Alapból erre a célra, szervezetenként maximum 300 000 forintra lehetett pályázni. A kijelölt határidőig 27 pályázat érkezett, egy pályázat határidőn túl került benyújtásra.

A  pályázók összesen 7 193 000 Ft-ra nyújtották be kérelmüket.

A beérkező pályázatokat Emberi Kapcsolatok Bizottsága különböző szempontok alapján véleményezte,s tett javaslatot a Képviselő Testületnek a támogatások összegére.A döntést az alábbi táblázatban foglaltuk össze: 

tablazat01.pngtablazat02.pngtablazat03.png

 

 A pályázatokat tartalmuk alapján négy nagyobb csoportba bontottuk (nyilván lehet más kategóriák alapján is csoportosítani, a beadott támogatási igények célja szerint mi ezeket a kategóriákat állapítottuk meg).


A sorrend a megítélt támogatás nagysága szerint:

tablazat.png

A táblázatból kiderül, hogy

- a legnagyobb támogatásban a közterületen elhelyezkedő műtárgyak/eszközök karbantartása, létrehozása (Cigánydombi játszótér, keresztek, kutak,emlékkövek) céllal beadott 6 db pályázat részesült, összesen 1 540 000 Ft-ot kaptak.
Ez az összeg a rendelkezésre álló 4 millió forint 39 %-a.
Ez az összeg az általuk megpályázott  1 800 000 Ft  86%-a.

- a legkevésbé támogatott tevékenység a sport (a támogatás 1 szervezetre jutó százalékában). A sport-tevékenységre  (a Cigánydombi játszótér és a városban lévő műtárgyak felújítását/karbantartását célzó pályázatokkal azonos számú, azaz)  6 db pályázatot adtak be. Összesen 1 550 000 Ft kértek, ám támogatásuk meglehetősen csekély volt. A 6 szervezet összesen kapott 330 000 Ft-ot, ami
a rendelkezésre álló 4 millió Ft 8%-a.
Ez az összeg az általuk megpályázott 1 550 000 Ft 21%-a.

Jótékonysági céllal egy szervezet adta be pályázatát, az általa kért összeg 91%át ítélték meg, így a civil alapból 250 000 Ft-ot fordíthat a hátrányos helyzetű gyermekek  iskolakezdésének támogatására.
Ez a rendelkezésre álló 4 millió Ft 6%-a

- a legnagyobb igényelt összeget (2 292 000 Ft) abban a kategóriában kérték, ahol a támogatás céljaként a tagjaik vagy egy meghatározott célcsoport, pl. nyugdíjas, fogyatékkal élő, természetbarát, táncos művelődési vagy szabadidős  igényeinek kiszolgálását határozták meg. A tagok kirándulásainak utazási költségei, étkezés, tagok  kézműves foglalkozásokon való részvétele, klubfoglalkozás anyagköltségei, könyvelés  stb. kértek támogatást.  Összesen 9 szervezet pályázott. Az számukra megítélt összeg 900 000 Ft, mely
a rendelkezésre álló 4 millió Ft 23%-a.

- A "Rendezvényszervezéshez kapcsolódó költségek (nyilvános rendezvények)" kategóriába azokat a rendezvény támogatási kérelmeket soroltuk, ahol a szervezet tagjai nem résztvevői a programoknak, hanem a szervezői. A programok nyilvánosak. 
Az 5 db pályázó szervezetnek összesen 980 0000 Ft-ot ítéltek meg.. A megítélt támogatásból a zirci kórus koncertekkel, az óvodában egészséghez kapcsolódó előadásokkal ,a tűzoltók közösségi programokkal készülnek,  a Reguly múzeum Magyar Népmese Színházat szeretné meghívni, a könyvtár pedig az olvasópályázathoz vásárol ajándékokat.
Ez az összeg a rendelkezésre álló 4 millió forint 25 %-a.
Ez az összeg az általuk megpályázott  1 276 000 Ft  77%-a.

A támogatást 2021. december 31-ig lehet felhasználni, és az ezt követő 60 napon belül kell az elszámolásokat benyújtani az önkormányzat felé – ismertette a fontosabb tudnivalókat Varga Zita, a pályázatokat véleményező Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke. 

 

 

4 millió forintot osztott szét az önkormányzat a civil szervezeteknek - Zirc Tovább
Pénzügyi osztályvezetőt keres az önkormányzat

Pénzügyi osztályvezetőt keres az önkormányzat

2021. június 23. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Pénzügy és számvitel alapszak | Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar|Pénzügy és számvitel alapszak | Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar|

Zirci Közös Önkormányzati Hivatal

                       

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

Zirci Közös Önkormányzati Hivatal
Pénzügyi Osztály

pénzügyi osztályvezető

munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

                       

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama:

A vezetői megbízás határozott időre szól.

Határozott idejű vezetői megbízás időtartama:

 1. augusztus 1. – 2024. szeptember 30.

A munkavégzés helye:

Veszprém megye, 8420 Zirc, Március 15. tér 1.

Ellátandó feladatok:

A Hivatal, a fenntartó önkormányzatok és azok intézményei, a Zirci Járás Önkormányzati Társulása, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ, a Zirc és Lókút Óvodatársulás, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzat Lókút működésével összefüggő gazdasági, pénzügyi és számviteli tevékenységek irányítása, szervezése és ellenőrzése. Számviteli szabályzatok elkészítése, aktualizálása. Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvényben előírt adatszolgáltatások teljesítése. Pénzügyi tárgyú előterjesztések képviselő-testületi ülésekre történő elkészítése.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 11. §-ában meghatározott feladatok ellátása.

 

A munkakör betöltője irányítása alá tartozó szervezeti egységek megnevezése:

Pénzügyi Osztály

Az irányítása alá tartozó személyek száma: 16 fő

Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései, valamint a(z) Zirci Közös Önkormányzati Hivatal Közszolgálati Szabályzatának rendelkezései az irányadók.

                       

Pályázati feltételek:

 • Magyar állampolgárság,

   -       Cselekvőképesség,

 • Büntetlen előélet,
 • Egyetem, vagy főiskola, a gazdasági vezetőre vonatkozó 368/2011.(XII.31.) rendelet 12. §-ában  meghatározott végzettség, szakképzettség és feltétel,
 • Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása.

 

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • Közigazgatási területen szerzett 5 év feletti szakmai tapasztalat,
 • Az önkormányzati ASP rendszer ismerete,
 • Gyakorlott szintű MS Office (irodai alkalmazások) ismeretek,
 • Gyakorlott szintű számviteli/pénzügyi szoftverismeret,
 • Költségvetési rendelet elkészítésére vonatkozó gyakorlat,
 • Közigazgatási szakvizsga megléte.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • A 87/2019.(IV.23.) Korm. rendelet - 9. § (1) bekezdése alapján - 1. mellékletében meghatározott adattartalmú közszolgálati önéletrajz;
 • 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány vagy annak igénylését bizonyító okirat másolata a Kttv. 42. § (1) és (1a) bekezdésében foglaltak alapján;
 • A végzettsége(ke)t, szakképzettsége(ke)t igazoló dokumentumok másolata; a gazdasági vezetőre vonatkozó egyéb jogszabályi előírások meglétét igazoló okiratok másolata;

 

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban 2021. augusztus 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. július 20.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Viziné dr. Horváth Judit jegyző nyújt, a 06-88-593-702 -es telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

 • Postai úton, a pályázatnak a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal címére történő megküldésével (8420 Zirc, Március 15. tér 1.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: VP01-Ö/275-2/2021, valamint a munkakör megnevezését: pénzügyi osztályvezető
 • Elektronikus úton Viziné dr. Horváth Judit jegyző részére a jegyzo@zirc.hu e-mail címen keresztül

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:

A jegyző értékeli a pályázatot, szükség szerint a pályázókat személyesen meghallgatja. A pályázatról a polgármester egyetértésével a jegyző dönt. A pályázók a pályázat eredményéről az elbírálást követően értesítést kapnak. Az eredménytelen pályázók anyagát visszaküldjük. A munkáltató a pályázat eredménytelenné nyilvánításának a jogát fenntartja.

A pályázat elbírálásának határideje: 2021. július 31.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 •  zirc.hu - 2021. június 5.
 •  borzavar.hu - 2021. június 5.
 • lokut.hu - 2021. június 5.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:

A munkakör betöltése 6 hónap próbaidő kikötésével történik. A pályázat részeként benyújtandó további iratok: A pályázó beleegyező nyilatkozata arról, hogy az egészségügyi alkalmassági vizsgálatnak eleget tesz; A pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul, a benyújtott pályázati anyagot a pályázati eljárásban résztvevők megismerhetik; A pályázó nyilatkozatai arra vonatkozóan, hogy nem áll cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság alatt, valamint nem áll hivatalvesztés fegyelmi büntetés hatálya alatt, amely miatt közigazgatási szervnél nem alkalmazható; A pályázó nyilatkozata arról, hogy alkalmazása esetén a Kttv. 84. § (1) bekezdés és 85. §-a szerinti összeférhetetlenség nem áll fenn vele szemben; A pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz. Az adatkezelés célja: a tisztségre megfelelő pályázó kiválasztása. Az adatkezelés jogalapja: EU 2016/679. számú rendelet 6. cikk 1) bekezdés a) pontja alapján az érintett magánszemély hozzájárulása. Az adatkezelés időtartama: sikeres pályázó kiválasztását követő 30. nap. Ezt követően a sikertelen pályázati anyagok visszaküldésre kerülnek.

Pénzügyi osztályvezetőt keres az önkormányzat Tovább
Az idén már nem rendezik meg a Bakonyi Vágtát

Az idén már nem rendezik meg a Bakonyi Vágtát

2021. június 20. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

A 2015. óta  szervezte Tündérfarm a Nemzeti Vágta előfutamait, Bakonyi Vágta néven.

2020. évben a pandémia miatt programok és nézők nélküli versenyre került sor. A továbbjutók közül a Nemzeti Vágtán Porva település nyerte el az első helyezést. 

Az idén már nem kerül megszervezésre az előfutam a Tündérfarmon. 

Andrea Veinperlné Kovács  polgármester asszony tájékoztatása szerint Porva település Ricardóval az idei év októberében is rajthoz áll a Nemzeti Vágtán Budapesten. A vágta szabályzat értelmében alanyi jogon lehetnek részt az idei évben. 

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, emberek lóháton, álló emberek, ló és szabadtéri

Az idén már nem rendezik meg a Bakonyi Vágtát Tovább
süti beállítások módosítása