ZIRCINFO

51 db aknavető gránátot találtak a Gerence patakban, Bakonybélnél

51 db aknavető gránátot találtak a Gerence patakban, Bakonybélnél

2021. szeptember 08. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Távolról nézve úgy tűnt, mintha csak nagyméretű halak pihentek volna a Gerence patakban, Bakonybél külterületén a Szajhavölgyi rét mellett. Közelebb érve azonban szunnyadó világháborús robbanótestek formája rajzolódott ki a mederben.
☠️ Az évtizedek során már elrozsdásodott, de még mindig veszélyes eszközök az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá és egyben könnyen megközelíthetővé. Alakulatunk tűzszerészei összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű német gyártmányú aknavetőgránátot, 17 darab 8 centiméteres, ugyancsak német aknavetőgránátot és egy Faustpatrone 2-es kézi páncélelhárító eszközt emeltek ki a patakból. �
Állapotfelmérésük során Zsolnay Gábor százados, járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanótestek szállíthatóak, így el is vitték azokat a helyszínről a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítés céljából. ✅
✍ Gajdos Milán hadnagy
� Kapitány Gábor hadnagy, Vass Tamás főtörzsőrmester

240598796_4571100966289548_2447754959678899040_n.jpg

51 db aknavető gránátot találtak a Gerence patakban, Bakonybélnél Tovább
Újra indul a Bakonyi-babázó Klub - Zirc , 2021. szeptember 6-tól

Újra indul a Bakonyi-babázó Klub - Zirc , 2021. szeptember 6-tól

2021. szeptember 08. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

bakonyi_babazo2021.jpg
Újraindul a Bakonyi Babázó, a zirci baba-mama klub!
Hétfőnként 9.00-től az MHSZ-ben.
Kedves Anyák!
Egy nagyobb szünet után szeretnénk, ha lenne lehetőségük az apróságoknak újra együtt játszani, a szülőknek jót beszélgetni és baráti közösségben mulatni az időt! �
Várunk Titeket hétfőnként, 9:00-tól a megszokott helyen, az MHSZ-ben egy jó kis babaklubozásra! ��
Senkinek semmi nem kötelező, az érkezést és távozást mindenki a saját napirendjéhez igazítja.
Tagdíj nincs a csoportban.
Éves nagyobb rendezvényeink ingyenesen látogathatók.
Hozzatok nyugodtan apát, nagyit, nagytesót is! �
Kire számíthatunk? �
Egy kis kedvcsináló videó tavalyról:
Újra indul a Bakonyi-babázó Klub - Zirc , 2021. szeptember 6-tól Tovább
Érdekes, tartalmas lehetőségek Lókúton

Érdekes, tartalmas lehetőségek Lókúton

2021. szeptember 04. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

lokut_progr.pngHagyományainkra új, kulturális hutát építünk

Egy falunak, ha nem akar alvó településsé válni, tisztában kell lennie hagyományának értékeivel, azokat újra és újra fel kell fedeznie, fel kell iránta ébresztenie a vágyat az új lakókban, céljaival, és az azokba épülő programjaival közvetítenie kell a lakópark és egy élő faluközösség közti minőségi különbséget.

Mindezt végig gondolva jutottunk arra, hogy az EKF célkitűzése olyan lehetőség, amivel ez a kis zsákfalu meg tud nyílni és be tudja mutatni mindazokat a természeti, ipartörténeti, sajátos hagyományaiban rejlő értékeit, amik eddig nem kaptak elég hangsúlyt, ugyanakkor pedig építő hatással lennének közösségünkre, beindítanának belső folyamatokat, külső kapcsolatokat, gyógyíthatnának sebeket, összehoznának generációkat, régi és új lakót.

2023 az üveg nemzetközi éve. Az üveggyártás szervesen kapcsolódik településünk történelméhez, hiszen az első német ősök az óbányai üveghuta megalapításakor érkeztek.

Új Huta

Lókút-Rossbrunn

A címválasztás talán első látásra furcsának tűnik. Azonban számunkra mély tartalommal bír. Az egykori sváb ősök a Lókút melletti Óbányán alapított üveghuta munkásaiként érkeztek a 18. század végén.

Az Új Huta elnevezés számunkra négyes szimbólum.
Jelenti egyrészt az ősök iránti tiszteletet,
másrészt a programban megvalósításra kerülő edukációs, kulturális, szórakoztató rendezvények által a 18. században érkezett ősök leszármazottainak, és a 21. században érkező új lakóknak közösségépítését,
harmadrészt pedig a környék számára mintegy kulturális hutaként való megjelenést,
valamint a határon túl lépve az egykori lókúti kitelepítetteket befogadó Hebertshausen településsel való partnerkapcsolat elmélyítése által történelmi gyógyító szerepe is van.

A hutában olvasztott üveg kemény kvarckristályból előbb képlékeny, formálható anyaggá válik, hogy aztán finom, áttetsző érték jöjjön létre belőle.
Ugyanígy fogjuk időről-időre, az időközben felgyűlt tapasztalatok alapján formálni az egyes altémákat, programokat az előre kitűzött tervünk mentén. Első körben felmértük a helyi lakosok igényét, később pedig tervezzük az elégedettség felmérése mellett új ötletek, vélemények gyűjtését, hogy a programsorozat valóban fenntartható legyen, és megfeleljen eredeti céljának.
Az alábbi honlapon bővebben tájékozódhattok:
Érdekes, tartalmas lehetőségek Lókúton Tovább
Sisakot, térdvédőt fel!, iránya a pálya! - PumpTrack-Zirc

Sisakot, térdvédőt fel!, iránya a pálya! - PumpTrack-Zirc

2021. július 17. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Zirc - Pumptrack célegyenesben az új bringás játszótér egyesületünk városában!
Trail Art Hungary kivitelezésében tegnap aszfaltborítást kapott az "2021 évi Országos Bringapark Program keretében zirci pumtrack pálya létesítése" beruházás.
Ezzel célegyenesbe ért a tavalyi évben civil kezdeményezésre indult elképzelés, melynek megvalósítását egyesületünk tagsága is egyhangúlag támogatta.
Itt szeretnénk megköszönni "Pulosznak" polgári nevén Kovács Krisztiánnak, azt a rengeteg szervezést és munkát, amit a pálya megvalósulásának érdekében elkövetett!
Természetesen valamennyi támogatónknak is hasonlóan nagy köszönet jár, mihelyt mindenkivel egyeztettünk, hogy nyilvánosságra hozhatjuk név szerint, ezen a felületen megtesszük!
A pálya felfestése rövidesen megtörténik, addig mint ahogy a későbbiekben is mindenki a saját felelősségére már használhatja, kizárólag fejvédőben! Ajánlott a térdvédő illetve a hosszúújjú kesztyű viselése is!
A példaértékű összefogásnak -magánszemélyek, cégek, Zirc Városi Önkormányzat- köszönhetően az 50%-os önrész is csaknem teljes egészében rendelkezésünkre áll, aki szeretné bárminemű támogatással a pálya és környéke szebbé tételét jelezze egyesület elérhetőségén! 
A kertészeti munkák terveink szerint szeptember elején befejeződnek, addig kérjük a használókat, hogy csak az aszfaltozott bejáraton át hajtsanak fel a pályára!

217424146_348024316729073_4670108936859860390_n.jpg

Forrás: Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület

 

Sisakot, térdvédőt fel!, iránya a pálya! - PumpTrack-Zirc Tovább
Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a Pumptrack-et! - Zirc

Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a Pumptrack-et! - Zirc

2021. július 13. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Nem érhető el leírás a fényképhez.2020. nyarán pár gyermek szülői segítséggel írt egy kérelmet és elindult Zirc városában aláírást gyűjteni. Csekély esélyt láttunk akár 100 aláírás gyűjtésére is, azonban a lelkes gyerekek legnagyobb meglepetésünkre csak támogató emberekre akadtak és így 316 támogató aláírást sikerült a kérelemhez csatolni.
Kérelem szövege a következő volt:
"Alulírottak azzal a kéréssel fordulunk Polgármester Úrhoz, hogy Zirc Város erre alkalmas területén a fiatalok számára SKATE Park-ot ( sport- és szabadidő park rollereseknek, gördeszkásoknak, BMX-eseknek) létesíteni szíveskedjék. Az objektum eredményesen szolgálná a környékbeli fiatalok sport igényeinek kielégítését. Jelenleg az utcán és a parkolókban történik ez, amely erősen balesetveszélyes és veszélyezteti a fiatalok testi épségét, a közlekedés biztonságát.
Megértését, segítő közreműködését köszönjük."
Kezdeményezésünkre az önkormányzat úgy reagált, hogy anyagi lehetőség híján nem tudja ezt önállóan megvalósítani, de minden segítséget megad a polgári kezdeményezés részére. Ennek keretében ingyen helyet biztosít, illetve segít az engedélyezés körében.
Ezek után felmerült a pályázatírás lehetősége, ami viszont csak egyesület keretein belül lehetséges, így került képbe az ACÉL-VAKOND Kerékpáros Sportegyesület, akik végülis véghez vitték a feladatot, pályázat íródott és az Országos Bringapark Programban 11.000.000,- Ft-ot nyertek pályázatukkal, ami csak a fele a kivitelezési munkálatoknak, a többit önerővel kell megoldani. Itt kezdődött a helyi vállalkozók, magánszemélyek felkeresése, akik szintén nem utasították vissza ezt a kezdeményezést, mindenki kivétel nélkül támogatja a megvalósulását. Van aki pénzzel, van aki géppel, munkával.
Július hónapban kezdünk.
KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!
A pálya építési munkálatai az alábbi oldalon követhetők:

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri

Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a Pumptrack-et! - Zirc Tovább
A világ összes népviselete - Dávid Botond kiállítása Zircen,a Rákóczi téren

A világ összes népviselete - Dávid Botond kiállítása Zircen,a Rákóczi téren

2021. július 02. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Július 9-től egy egészen különleges kiállítást tekinthetnek meg a Zircen járók. A Rákóczi téren, a város főterén, az Országzászló mellett állítjuk fel Dávid Botond kiállítását, a Geofolk projekt eredményét. A székelyudvarhelyi fotóművész nem kevesebbet tűzött ki célul magának, minthogy fényképeken összegyűjtse a világ összes népviseletét.
A gyűjteményt egyelőre saját maga állítja elő, országot-világot járva, de szívesen fogad segítséget is. Mi például azzal gazdagíthatnánk a kiállítást, ha aki teheti, viseletben jönne: hadd kerüljön a Zirc környéki viselet is a Geofolk archívumába!
Megnyitó: július 9., péntek 18 óra, Rákóczi tér
A kiállítás a fesztivál ideje alatt folyamatosan megtekinthető.
A világ összes népviselete - Dávid Botond kiállítása Zircen,a Rákóczi téren Tovább
4 millió forintot osztott szét az önkormányzat a civil szervezeteknek - Zirc

4 millió forintot osztott szét az önkormányzat a civil szervezeteknek - Zirc

2021. június 24. Szerkesztő: zircblog

1c32b3af7a95629eed27251e14952b76.pngA helyi civil szervezetek, közösségek és egyesületek számára írt ki pályázatot az önkormányzat, mellyel a tevékenységét, működését kívánja támogatni. 

 Az önkormányzat négy millió forintot szabadított fel a Civil Támogatási Alapból erre a célra, szervezetenként maximum 300 000 forintra lehetett pályázni. A kijelölt határidőig 27 pályázat érkezett, egy pályázat határidőn túl került benyújtásra.

A  pályázók összesen 7 193 000 Ft-ra nyújtották be kérelmüket.

A beérkező pályázatokat Emberi Kapcsolatok Bizottsága különböző szempontok alapján véleményezte,s tett javaslatot a Képviselő Testületnek a támogatások összegére.A döntést az alábbi táblázatban foglaltuk össze: 

tablazat01.pngtablazat02.pngtablazat03.png

 

 A pályázatokat tartalmuk alapján négy nagyobb csoportba bontottuk (nyilván lehet más kategóriák alapján is csoportosítani, a beadott támogatási igények célja szerint mi ezeket a kategóriákat állapítottuk meg).


A sorrend a megítélt támogatás nagysága szerint:

tablazat.png

A táblázatból kiderül, hogy

- a legnagyobb támogatásban a közterületen elhelyezkedő műtárgyak/eszközök karbantartása, létrehozása (Cigánydombi játszótér, keresztek, kutak,emlékkövek) céllal beadott 6 db pályázat részesült, összesen 1 540 000 Ft-ot kaptak.
Ez az összeg a rendelkezésre álló 4 millió forint 39 %-a.
Ez az összeg az általuk megpályázott  1 800 000 Ft  86%-a.

- a legkevésbé támogatott tevékenység a sport (a támogatás 1 szervezetre jutó százalékában). A sport-tevékenységre  (a Cigánydombi játszótér és a városban lévő műtárgyak felújítását/karbantartását célzó pályázatokkal azonos számú, azaz)  6 db pályázatot adtak be. Összesen 1 550 000 Ft kértek, ám támogatásuk meglehetősen csekély volt. A 6 szervezet összesen kapott 330 000 Ft-ot, ami
a rendelkezésre álló 4 millió Ft 8%-a.
Ez az összeg az általuk megpályázott 1 550 000 Ft 21%-a.

Jótékonysági céllal egy szervezet adta be pályázatát, az általa kért összeg 91%át ítélték meg, így a civil alapból 250 000 Ft-ot fordíthat a hátrányos helyzetű gyermekek  iskolakezdésének támogatására.
Ez a rendelkezésre álló 4 millió Ft 6%-a

- a legnagyobb igényelt összeget (2 292 000 Ft) abban a kategóriában kérték, ahol a támogatás céljaként a tagjaik vagy egy meghatározott célcsoport, pl. nyugdíjas, fogyatékkal élő, természetbarát, táncos művelődési vagy szabadidős  igényeinek kiszolgálását határozták meg. A tagok kirándulásainak utazási költségei, étkezés, tagok  kézműves foglalkozásokon való részvétele, klubfoglalkozás anyagköltségei, könyvelés  stb. kértek támogatást.  Összesen 9 szervezet pályázott. Az számukra megítélt összeg 900 000 Ft, mely
a rendelkezésre álló 4 millió Ft 23%-a.

- A "Rendezvényszervezéshez kapcsolódó költségek (nyilvános rendezvények)" kategóriába azokat a rendezvény támogatási kérelmeket soroltuk, ahol a szervezet tagjai nem résztvevői a programoknak, hanem a szervezői. A programok nyilvánosak. 
Az 5 db pályázó szervezetnek összesen 980 0000 Ft-ot ítéltek meg.. A megítélt támogatásból a zirci kórus koncertekkel, az óvodában egészséghez kapcsolódó előadásokkal ,a tűzoltók közösségi programokkal készülnek,  a Reguly múzeum Magyar Népmese Színházat szeretné meghívni, a könyvtár pedig az olvasópályázathoz vásárol ajándékokat.
Ez az összeg a rendelkezésre álló 4 millió forint 25 %-a.
Ez az összeg az általuk megpályázott  1 276 000 Ft  77%-a.

A támogatást 2021. december 31-ig lehet felhasználni, és az ezt követő 60 napon belül kell az elszámolásokat benyújtani az önkormányzat felé – ismertette a fontosabb tudnivalókat Varga Zita, a pályázatokat véleményező Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke. 

 

 

4 millió forintot osztott szét az önkormányzat a civil szervezeteknek - Zirc Tovább
Pénzügyi osztályvezetőt keres az önkormányzat

Pénzügyi osztályvezetőt keres az önkormányzat

2021. június 23. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Pénzügy és számvitel alapszak | Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar|Pénzügy és számvitel alapszak | Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar|

Zirci Közös Önkormányzati Hivatal

                       

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

Zirci Közös Önkormányzati Hivatal
Pénzügyi Osztály

pénzügyi osztályvezető

munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

                       

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama:

A vezetői megbízás határozott időre szól.

Határozott idejű vezetői megbízás időtartama:

 1. augusztus 1. – 2024. szeptember 30.

A munkavégzés helye:

Veszprém megye, 8420 Zirc, Március 15. tér 1.

Ellátandó feladatok:

A Hivatal, a fenntartó önkormányzatok és azok intézményei, a Zirci Járás Önkormányzati Társulása, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ, a Zirc és Lókút Óvodatársulás, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzat Lókút működésével összefüggő gazdasági, pénzügyi és számviteli tevékenységek irányítása, szervezése és ellenőrzése. Számviteli szabályzatok elkészítése, aktualizálása. Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvényben előírt adatszolgáltatások teljesítése. Pénzügyi tárgyú előterjesztések képviselő-testületi ülésekre történő elkészítése.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 11. §-ában meghatározott feladatok ellátása.

 

A munkakör betöltője irányítása alá tartozó szervezeti egységek megnevezése:

Pénzügyi Osztály

Az irányítása alá tartozó személyek száma: 16 fő

Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései, valamint a(z) Zirci Közös Önkormányzati Hivatal Közszolgálati Szabályzatának rendelkezései az irányadók.

                       

Pályázati feltételek:

 • Magyar állampolgárság,

   -       Cselekvőképesség,

 • Büntetlen előélet,
 • Egyetem, vagy főiskola, a gazdasági vezetőre vonatkozó 368/2011.(XII.31.) rendelet 12. §-ában  meghatározott végzettség, szakképzettség és feltétel,
 • Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása.

 

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • Közigazgatási területen szerzett 5 év feletti szakmai tapasztalat,
 • Az önkormányzati ASP rendszer ismerete,
 • Gyakorlott szintű MS Office (irodai alkalmazások) ismeretek,
 • Gyakorlott szintű számviteli/pénzügyi szoftverismeret,
 • Költségvetési rendelet elkészítésére vonatkozó gyakorlat,
 • Közigazgatási szakvizsga megléte.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • A 87/2019.(IV.23.) Korm. rendelet - 9. § (1) bekezdése alapján - 1. mellékletében meghatározott adattartalmú közszolgálati önéletrajz;
 • 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány vagy annak igénylését bizonyító okirat másolata a Kttv. 42. § (1) és (1a) bekezdésében foglaltak alapján;
 • A végzettsége(ke)t, szakképzettsége(ke)t igazoló dokumentumok másolata; a gazdasági vezetőre vonatkozó egyéb jogszabályi előírások meglétét igazoló okiratok másolata;

 

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban 2021. augusztus 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. július 20.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Viziné dr. Horváth Judit jegyző nyújt, a 06-88-593-702 -es telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

 • Postai úton, a pályázatnak a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal címére történő megküldésével (8420 Zirc, Március 15. tér 1.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: VP01-Ö/275-2/2021, valamint a munkakör megnevezését: pénzügyi osztályvezető
 • Elektronikus úton Viziné dr. Horváth Judit jegyző részére a jegyzo@zirc.hu e-mail címen keresztül

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:

A jegyző értékeli a pályázatot, szükség szerint a pályázókat személyesen meghallgatja. A pályázatról a polgármester egyetértésével a jegyző dönt. A pályázók a pályázat eredményéről az elbírálást követően értesítést kapnak. Az eredménytelen pályázók anyagát visszaküldjük. A munkáltató a pályázat eredménytelenné nyilvánításának a jogát fenntartja.

A pályázat elbírálásának határideje: 2021. július 31.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 •  zirc.hu - 2021. június 5.
 •  borzavar.hu - 2021. június 5.
 • lokut.hu - 2021. június 5.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:

A munkakör betöltése 6 hónap próbaidő kikötésével történik. A pályázat részeként benyújtandó további iratok: A pályázó beleegyező nyilatkozata arról, hogy az egészségügyi alkalmassági vizsgálatnak eleget tesz; A pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul, a benyújtott pályázati anyagot a pályázati eljárásban résztvevők megismerhetik; A pályázó nyilatkozatai arra vonatkozóan, hogy nem áll cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság alatt, valamint nem áll hivatalvesztés fegyelmi büntetés hatálya alatt, amely miatt közigazgatási szervnél nem alkalmazható; A pályázó nyilatkozata arról, hogy alkalmazása esetén a Kttv. 84. § (1) bekezdés és 85. §-a szerinti összeférhetetlenség nem áll fenn vele szemben; A pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz. Az adatkezelés célja: a tisztségre megfelelő pályázó kiválasztása. Az adatkezelés jogalapja: EU 2016/679. számú rendelet 6. cikk 1) bekezdés a) pontja alapján az érintett magánszemély hozzájárulása. Az adatkezelés időtartama: sikeres pályázó kiválasztását követő 30. nap. Ezt követően a sikertelen pályázati anyagok visszaküldésre kerülnek.

Pénzügyi osztályvezetőt keres az önkormányzat Tovább
Az idén már nem rendezik meg a Bakonyi Vágtát

Az idén már nem rendezik meg a Bakonyi Vágtát

2021. június 20. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

A 2015. óta  szervezte Tündérfarm a Nemzeti Vágta előfutamait, Bakonyi Vágta néven.

2020. évben a pandémia miatt programok és nézők nélküli versenyre került sor. A továbbjutók közül a Nemzeti Vágtán Porva település nyerte el az első helyezést. 

Az idén már nem kerül megszervezésre az előfutam a Tündérfarmon. 

Andrea Veinperlné Kovács  polgármester asszony tájékoztatása szerint Porva település Ricardóval az idei év októberében is rajthoz áll a Nemzeti Vágtán Budapesten. A vágta szabályzat értelmében alanyi jogon lehetnek részt az idei évben. 

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, emberek lóháton, álló emberek, ló és szabadtéri

Az idén már nem rendezik meg a Bakonyi Vágtát Tovább
Kollégát keresnek a Reguly múzeum kávézójába - kezdés: 2021. július 1-től

Kollégát keresnek a Reguly múzeum kávézójába - kezdés: 2021. július 1-től

2021. június 09. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház
KÁVÉZÓJÁBA
keressük azt az elhivatott, vendéglátóipari szakképesítéssel rendelkező új munkatársunkat, aki
• első látásra beleszeret a Zirc főterén álló barokk műemléképületben és udvarán kialakított kávézóba, és szeretne házigazdája lenni
• meglátja a kihívást egy teljesen új kávézó beüzemelésében, kialakításában
• nyitott a múzeum tevékenységére, és tud kapcsolódni ehhez.
Amit kínálunk:
• gyönyörű munkakörnyezet
• támogató közeg, jó csapat
• biztos fizetés
• folyamatos, bejelentett foglalkoztatás
• kreatív, önálló munkavégzés.
Jelentkezési határidő: 2021. június 24., várható munkakezdés: 2021. július 1.
További részletekről a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház elérhetőségein lehet érdeklődni Ruttkay-Miklián Eszter igazgatónál: regulyantal.muzeum@gmail.com, 88/415422 és 30/2376493 és személyesen, hétköznap 8-16 óráig (Zirc, Rákóczi tér 10.). Természetesen a helyszín megtekintésére is van lehetőség előre egyeztetett időpontban – egyébként hogy lehetne beleszeretni?

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és fa

Kollégát keresnek a Reguly múzeum kávézójába - kezdés: 2021. július 1-től Tovább
Új zöldség-gyümölcs -szuvenír bolt nyílik Zircen

Új zöldség-gyümölcs -szuvenír bolt nyílik Zircen

2021. május 31. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

NYITÁS június 1-én, kedden.
Nyitva tartás:
Hétfőtől szombatig: 7:00-19:00,
vasárnap 7:00-16:00.
Friss zöldség és gyümölcs kínáltunk mellett kaphatóak még: édesség, száraztészta, fűszerek, turista emléktárgyak, fényképes ajándéktárgyak. Mindenkit friss kávéval és vidámsággal várunk.
Különlegessége a boltnak a BÉKA KIÁLLÍTÁS, ahol az 1.000 db-nál is nagyobb gyűjteményben ráakadhatsz Te is az elvarázsolt hercegedre. 
Megtalálsz minket Zircen, a régi Stihl boltban, a műszakiztató állomás mellett - a Fridi fagyizóval (majdnem) szemben.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, gyümölcs és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, gyümölcs és belső tér

Forrás: BREKI Zöldség Gyümölcs Szuvenír Kereskedés

Új zöldség-gyümölcs -szuvenír bolt nyílik Zircen Tovább
Programnaptár 2021. - Zirc és környéke

Programnaptár 2021. - Zirc és környéke

2021. május 31. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Frissítve: 2021.05.27.

 undefined

Dátum
2021 év.
Időpont Záró-
dátum
Település    Program    Helyszín
06.márc Bakonybél

Tőzikés túra

Bakonybél környéki erdő
06.márc 31.márc Zirc XV.Reguly Antal emléktúra : 7, 22, 35 km Zircről (Ösvénytaposó Baráti Társaság) 

Egyénileg teljesíthető teljesítménytúra, tehát a rendezők nem lesznek sem a rajtban, sem a célban. A túrázónak egyedül kell végigmennie az útvonalon az igazolófüzetben található útvonal leírás és térképvázlat, valamint letölthető útvonal track segítségével. A részvételhez nevezni kell és előre átutalni a nevezési díjat.  Részletek: www.osvenytaposo.hu  Nevezési űrlap: http://bit.ly/3k8MVTT

 

06.márc 13.márc Zirc

Beporzók Napja: 1 héten keresztül minden nap online tartalommal a Múzeum Facebook oldalán

 

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma facebook oldala:

 

facebook.com/bakonyitermeszettudomanyi
15.márc 11 óra Zirc

Nemzeti ünnep, megemlékezés

 

Zirci Közös Önkormányzati Hivatal , 8420 Zirc, Március 15. tér 1.
18.márc 17.00 Zirc

"Víz a természetben" című időszaki kiállítás megnyitója a víz világnapja alkalmából (Zirci amatőr fotósok, Csillag Brigitta, Gfellner Máté és Kaufmann Ferenc fotói)

 

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, SarokGaléria (8420 Zirc, Rákóczi tér 1., Ciszterci Apátság 1. emelet)
20.márc Bakonybél

Víz és Erdők világnapi túra

 

Bakonybél környéki erdő
20.márc Zirc

Békamentés, békales, gőte élőhely létesítés

 

Mayer-tó, Kettős-tó vagy Három-hegy
21.márc 10:30 Olaszfalu

Megemlékezés az I.és II. világháború áldozatairól

 

Olaszfalu, Templomkert, Váci u.42.
27.márc 8 óra Zirc Tavaszköszöntő túra Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB , 8420 Zirc, József A. u. 1.
09.ápr Zirc

Zirci Zöld - Növénybörze

 

Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház (8420 Zirc Rákóczi tér 10.)
10.ápr 11.ápr Bakonybél

Medvehagymás Napok

 

Bakonybéli Tájház (Fő utca 15.)
24.ápr Zirc

valami tavaszi program, közösen a Családsegítővel

 

Zirc, Alkotmány utcai rendezvényterület?
24.ápr Zirc

A Föld napja alkalmából élőkép készítés használt csészékbe, cserepekbe (regisztrációhoz kötött)

 

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, közművelődési terem (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.)
07.máj Pénzesgyőr

Zirci Zöld - A pénzesgyőri Pangea Egyesület biokertjét mutatja be Bombay Bálint

 

Pangea Egyesület, 8426 Pénzesgyőr, Béke u. 57.
13.máj 15-16.30 Zirc

Madarak és fák napja:  "Tollászkodás" (madártollból íróeszköz készítése)

 

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, közművelődési terem (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.)
14.máj 14.00-16.00 Zirc

Tour de Hongrie gyorsasági részhajrá Zircen

 

 TDH zirci gyorsasági részhajrára kijelölt helyszíne (Rákóczi tér, Kossuth Lajos u.)
15.máj 10.00-12.00 Zirc

Madarak és fák napja: odúmegfigyelés és kihelyezés a Pintér-hegyen; 

 

Zrc, Pintér- hegyi Parkerdő játszótéren a gyűlekező 10.00 órakor. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a sinigla.monika@@nhmus.hu címen!!
28.máj 17.30 Bakonybél

Csóti Gabriella Rózsa keramikus művész kiállításmegnyitója  Selyemmalac Kerámiák címmel 

 

Bakonybéli Tájház (Fő u.15. )
30.máj Olaszfalu

Búcsú

 

Olaszfalu,Sportpálya
30.máj Bakonybél Gyermeknap Iskola udvara (Pápai utca 3-5.)
30.máj 11.00 Zirc Hősök Napi megemlékezés Zirci kisteplomban szentmise, majd emlékezés és koszorúzás a Hősi Emlékműnél
04.jún 18.00 Zirc Zirci Zöld - előadás MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, közművelődési terem (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.)
05.jún 16.30 Zirc

 

A Trianoni Diktátum 101. évfordulója alkalmából megemlékező ünnepség

 

Zirc, Országzászló Emlékmű
05.jún 14.00 Olaszfalu

Pásztorünnep és gyereknap  ELMARAD

 

Olaszfalu, Zöldág Lovasudvar-Major u.vége
junius 6. 10.40 Bakonynána

 

Összetertozás napja - koszorúzás a világháborús emléktábláknál

 

Bakonynána templomudvar
12.jún 15.00 órától Zirc

Gyermeknapi rendezvény

 

Zirc, Alkotmány utcai rendezvényterület
26.jún Zirc

Múzeumok Éjszakája

 

Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház
26.jún Bakonybél

Múzeumok éjszakája

 

Bakonybéli Tájház (Fő utca 15.)
26.jún 17.00 24.00 Zirc

 

Múzeumok Éjszakája (időszaki kiállítás megnyitója a SarokGalériában a "Szuperhősök a természet szolgálatában" című rajz- és képregény pályázat legjobb alkotásaiból; mikroszkópos bemutató, arcfestés, denevérles, koponya bemutató)

 

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma (8420 Zirc, Rákóczi tér 1. és 3-5.)
02.júl 18.00 Zirc

 

Zirci Zöld - Filmvetítés 

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, közművelődési terem (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.)
03.júl 10-17.00 Bakonybél

 

Monostori Nyílt Nap

 

Szent Mauríciusz Monostor, Szent Gellért tér 1.
03.júl 15-tól július 4. hajnali 1 óra Nagyesztergár

 

Német Nemzetiségi Nap

 

Nagyesztergár sportpálya
09.júl 11.júl Zirc

 

Reguly Fesztivál

Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház, Rákóczi tér
10.júl

nap-
közben

Zirc

 

Kirándulás Majkra (buszos)

Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB , 8420 Zirc, József A. u. 1.
11.júl nap-
közben
Bakonybél

 

Kézműves nap a Tájházban

Bakonybéli Tájház (Fő utca 15.)
25.júl nap-
közben
Bakonynána

 

Anna napi búcsú

Bakonynána faluközpont vagy sportpálya
03.aug Zirc

 

Zirci Zöld - A zirci szennyvíztisztító telep meglátogatása

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.) előtt gyülekező
06.aug egész
nap
07.aug Zirc

 

XXII. Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozó

Zirc, Alkotmány utcai rendezvényterület
07.aug Bakonybél

 

Falunap

Faluház előtti tér (Pápai utca 7.)
14.aug nap-közben Zirc

 

Kirándulás Pannonhalmára (buszos)

Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB , 8420 Zirc, József A. u. 1.
14.aug Bakonynána

 

Gombócfesztivál

Bakonynána, Sportpálya
14.aug Bakonybél

 

Énekmondók Emlékezete Cseh Tamás és Kátai Zoltán tiszteletére

Szent-kút kápolna előtt
17.aug 18.00 Zirc

 

VIII. Balatoni Csillagösvény Böjte Csaba missziós körútja a Marosszéki Kodály Zoltán gyermekkórussal

Zirci Bazilika ( 8420 Zirc, Rákóczi tér. 1. )
20.aug 10 óra Zirc

 

Államalapítás ünnepe, megemlékezés

Zirc, Damjanich - Gyóni utca sarok
28.aug Bakonybél

 

Nyármarasztaló

Focipálya (Malom utca vége)
03.szept Zirc

 

Zirci Zöld - Zirci zöldfelületekről, zöld területekről (ültetéstől az égetésig): előadás és kötetlen beszélgetés. 

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, közművelődési terem (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.)
04.szept 14.00 Olaszfalu

 

Bakonyi Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivál

Olaszfalu, Sportpálya
04.szept 15 óra Zirc

 

Zirc város Bányásznapi megemlékezése

Zirc Pintér-hegyi Parkerdő, Bányász Emlékmű
11.szept Bakonybél

 

Teremtés Napja - Családok sétánya

Szent-kút kápolna előtt
11.szept Nagyesztergár

 

Pusztatemplomi szentmise

Nagyesztergár pusztatemplom
15.szept Nagyesztergár

 

Kirchfest

Nagyesztergár Római Katolikus templom
18.szept Zirc

 

Kulturális Örökség Napja

Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház
24.szept Zirc

 

Kutatók Éjszakája - A természet színei (Katona Lajos; Szél Győző kísérletei)

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, közművelődési terem (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.)
25.szept Bakonybél

 

Gerence-parti Pityóka-party

Faluház előtti tér (Pápai utca 7.)
október később

 

Geotóp Nap

később
okóber Nagyesztergár

 

Német est

Nagyesztergár Községi Önkormányzat nagyterme
02.okt 18.00 Zirc

 

Zirci Zöld - Előadás 

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, közművelődési terem (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.)
02.okt ? Zirc

 

Idősek napja

04.okt nap-
közben
10.okt Zirc

 

Könyvtári hét

Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB , 8420 Zirc, József A. u. 1.
06.okt 17 óra Zirc

 

Aradi Vértanúk Emléknapja

Zirc, Március 15. tér
07.okt 14.30-16.00 Zirc

 

Aszfaltrajzverseny az állatok világnapja alkalmából általános iskolásoknak. Téma: A 2021-es év állatai, növényei

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5., a múzeumépület előtti parkoló)
október 9.  nap-
közben
Bakonybél Bakonyi Barangolás  Erdőismereti Oktatóbázis és Kismesterségek Háza (Bakonybél, Szent Gellért tér 9.) 
09.okt Zirc

 

Rokon Népek Napja

Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház
15.okt 16.00 Zirc

 

"A Ciszterci Műemlékkönyvtár érdekességei, ritkaságai" Előadó: Németh Gábor könyvtárvezető

Zirci Ciszterci Látogatóközpont Műemlékkönyvtár Zirc, Rákóczi tér 1. (2. emelet)
23.okt 16 óra Zirc

 

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra emlékező városi ünnepség

56'-os emlékkő és a Városháza; Zirc, I. András tér és Március 15. tér 1. 
október-november  Zirc

 

Múzeumok Őszi Fesztiválja az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában (új időszaki kiállítás a SarokGalériában: dr. Kartal Béla orvos, Bakony-kutató lepkegyűjteményének kiállítása; "Borzongás a múzeumban"; 17. Természetismereti vetélkedő)

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma (8420 Zirc, Rákóczi tér 1., 3-5.)
04.nov 17 óra Zirc

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének emléknapjára emlékező városi ünnepség

Találkozó a Zirci Ciszterci Apátság udvarán, majd séta az 56'-os emlékkőhöz
05.nov 18.00 Zirc

 

Zirci Zöld - A "Holnap" című film második fejezetével, az Energiával kapcsolatos kötetlen beszélgetés. 

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, közművelődési terem (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.)
11.nov Bakonybél

 

Szent Márton napi felvonulás

Faluház és a falu utcái
november 12.. 16.30 Bakonynána

 

Szent Márton napi műsor és lampionos felvonulás 

Iskola, Óvoda, Faluközpont
13.nov Zirc

 

Márton Nap

Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház
19.nov 18.00 Zirc

 

"A reneszánsz Itáliában" Előadó: Szűcs István Miklós

Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB. Zirc, Alkotmány u.14.
20.nov 15.00 Zirc

 

Zirci Árpádházi Szent Erzsébet Katolikus Karitasz Jótékonysági délutánja

Zirc Ciszterci Apátság Látógatóközpont Gobelinterem ( 8420 Zirc, Rákóczi tér. 1. )
27.nov 17 óra Zirc

 

I. Adventi gyertyagyújtás

Zirc, Rákóczi tér
03.dec Zirc

 

Karácsonyi készülődés: természetes inspirációk, karácsonyi díszek készítése a természet elengedett kincseiből

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, közművelődési terem (8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.)
04.dec 17 óra Zirc

 

II. Adventi gyertyagyújtás

Zirc, Rákóczi tér
04.dec 15 óra Bakonynána

 

Adventi zenei találkozó

Bakonynána Római katolikus templom
11.dec 17 óra Zirc

 

III. Adventi gyertyagyújtás

Zirc, Rákóczi tér
december 11. (vagy 12.) 16.30 Bakonynána Falukarácsony Bakonynána - Faluház
18.dec 17 óra Zirc

 

IV. Adventi gyertyagyújtás

Zirc, Rákóczi tér
18.dec 18.00 Olaszfalu

 

Mindenki karácsonya

Olaszfalu, Közösségi ház előtti tér
18.dec Bakonybél

 

Mindenki Karácsonya

Faluház

 

A helyben és környéken megrendezésre kerülő programokat a város turisztikai referense gyűjtötte össze és aktualizálta. Forrás: turizmus-zirc.hu

Programnaptár 2021. - Zirc és környéke Tovább
Koncert a büfénél - 2021. június 19., szombat, a szerpentinnél

Koncert a büfénél - 2021. június 19., szombat, a szerpentinnél

2021. május 24. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

Június 19-én /szombat/ a győri HungaRock zenekar ismét ellátogat a cseszneknél működő Szerpentin Büféhez.

A kezdés időpontja délután 14 óra 30. A műsor kb 2 órás,fél óra szünettel. Eső esetén az időpont változik. Belépődíj nincs,a zenekar támogatására van lehetőség!

Oltási igazolványt nem kérnek. 

A győri székhelyű zenekart azzal a céllal hozták létre, hogy az általuk nagyra becsült magyar rockzene legnagyobb slágereit adják elő.

Repertoárukban a következő zenekarok dalainak feldolgozásai találhatóak:
Edda, Pmobil, Pandora’s Box, Lord, Bikini, Republic, Korál, Karthago, Dinamit

Tagok:
Fódi Tonó – Ének
Farkas Márk – Dobok
Pethő Marcell – Billentyű / Vokál
Rapkay Tamás – Basszusgitár
Csorvásy Martin – Gitár

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és szabadtéri

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, emberek hangszerrel, álló emberek és szabadtéri

Forrás: facebook

Koncert a büfénél - 2021. június 19., szombat, a szerpentinnél Tovább
Kitüntették a sport-teljesítményükben kiemelkedőket - Zirc

Kitüntették a sport-teljesítményükben kiemelkedőket - Zirc

2021. május 23. Szerkesztő: TóthKovácsEszter.

A járványhelyzet miatt szűk körben, az előírt szabályok betartásával került sor a „Zirc Város Sportjáért” 2020. önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán.

 

Zirc Városi Önkormányzat a tavalyi évre vonatkozóan hat sportoló teljesítményét ismerte el díj formájában.

A „Zirc Város Felnőtt Sportolója” kitüntetést Wittmann János ultrafutó és Kocsis Imre autóversenyző, a Bakony Rali Szabadidősport Egyesület tagja vehette át. „Zirc Város Utánpótlás Sportolója” díjban részesült Vintze Regina sportlövő, a Komárom Városi SE versenyzője, Maser Márk, Finta Zsuzsanna, a Balaton Vízilabda Klub sportolói és Bittmann Panna kerékpárversenyző, síző, az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület tagja.

„Zirc Város Sportjáért” kitüntetésben részesültek a 2020. évre vonatkozóan, balról jobbra: Finta Zsuzsanna, Bittmann Panna, Vintze Regina, Kocsis Imre, Wittmann János, Maser Márk

 

A kitüntetésben részesülő sportolókat elsőként Ottó Péter polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta, nagyon sokféle módon lehet ünnepelni, mindig azon múlik az ünnep minősége és rangja, hogyan készítjük fel magunkat arra. Az ünnep általában felfogott megfogalmazása mindig valamilyen közönség jelenlétéhez kapcsolódik, a sportolók esetében is, amikor egy eredményes versenyt követően felállnak a dobogóra az ünnepi pillanatnak a másodpercéig.

Ugyanakkor az elmúlt évre általában az volt a jellemző, hogy a koronavírus-járvány miatt a legtöbb versenyt zárt kapuk mögött, a közönség kizárásával kellett megtartani. A díjátadáson is a saját magányukban élték át újra gondolatban azt az előre nem kikövezett utat, amely az adott ünnepi pillanathoz vezetett.

„A leggazdagabb pillanataink egyike az, amikor ünnepelünk valamit, hiszen amikor eredményekről, sikerekről, érmekről, dicsőségről beszélünk, abban benne van nagyon sokszor hosszú éveknek a fáradtságos munkája, az edzés, az izzadság, a fájdalom, a kudarc. Benne vannak az edzőpartnerek, benne vannak a vetélytársak, akik felett diadalmaskodott adott esetben a versenyző, benne vannak a szülők, a támogatói háttér, akik nélkül szintén nem lennének eredményes sportolók. És benne van természetesen a céltudatos, kitartó munka, és annak az eredménye. Most azért vagyunk itt, hogy ezeket az ünnepi pillanatokat próbáljuk egy kicsit feleleveníteni azon sportolók esetében, akikre jelölés érkezett és az eredményeik alapján méltóvá váltak az elismerés átvételére”

– mondta a városvezető.

Ottó Péter polgármester ünnepi köszöntője

Ezt követően a sportolók méltatása következett, melyet kapcsolódó írásunkban ismerhetnek meg. A díjakat Ottó Péter polgármester és dr. Kovács Zoltán, Zirc térségének országgyűlési képviselője adta át, aki ezt követően szintén köszöntötte az elismerésben részesülőket.

Mint mondta, szívesen vesz részt minden olyan eseményen, ami a sporthoz kötődik, amikor pedig az eredmények elismeréséről van szó, akkor pedig még inkább, hiszen ebben benne van egy egész éves teljesítmény, és az azt megelőző évek teljesítménye is. „Zircen az olimpiai sportágaktól kezdve a technikai sportágakon keresztül szinte minden szegmense megmutatkozik a város sportolói közösségének. A felnőttek jó példával állnak elő, a fiatalok pedig megfelelő módon követik őket ezen a rögös és nehéz úton, amit sportnak hívnak. Ráadásul most még a járványhelyzet is nehézzé tette a körülményeket, hiszen nem lehetett úgy edzeni vagy versenyre járni, ahogyan az segítséget nyújtott volna egy-egy sportolónak az eredményhez, hiányzott a nézők biztatása, amely még nagyobb lökést ad a jó szerepléshez".

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is köszöntötte a kitüntetésben részesülő zirci sportolókat

A sportágak közül külön kitért a futásra, amely minden sportnak az alapja, és a felsorolt eredmények is megerősítették, hogy az emberi akaraterőnek és teljesítménynek nincsenek határai. Hangsúlyozta azt is, hogy aki sportol, és ezt fiatalkorától teszi, az élet minden területén jól helyt tud állni.

„Az akaraterő, a fegyelem, a tisztesség, a fair play adott esetben, amely egy-egy sportágat jellemezhet, az élet minden területén segítheti a sportolókat. Nemcsak a munkahelyen, hanem ha esetlegesen családi nehézségeket hoz magával az élet.”

Éppen ezért azt kívánta térségünk országgyűlési képviselője a sportolóknak, hogy terjesszék a sport jótékony hatását, hiszen nagyon sok az elhízott, túlsúlyos gyermek és felnőtt. A jövőre nézve sok sikert kívánt a sportban, fiataloknak a tanulásban, az idősebbeknek a munkahelyen.

 kitüntetésben részesülő sportolók bemutatása a róluk készült fotóval ITT tekinthető meg.

Kelemen Gábor

Kitüntették a sport-teljesítményükben kiemelkedőket - Zirc Tovább
süti beállítások módosítása