ZIRCINFO

Utolsó kommentek:

Dr. Gúz Bende 2018.01.16. 20:48:54

Seggszàj cimü rovatunk következik.
Szándékosan nem hozta nyilvánosságra a kormány, hogy befogadott az 1300 menekültet. Elismerte Altusz Kristóf, hogy a magyar kormány tavaly titokban befogadott csaknem 1300 menekültet. A Hír TV birtokába jutott interjú szerint a külügyminisztérium helyettes államtitkára a máltai újságíró kérdésére azt mondta: nem akarták a nyilvánosság előtt.
Hajrà Magyarorszàg! Hajrà Zirc!

Bejegyzés: Zirc város képviseletében Ottó Péter is részt vett a polgármesterek találkozóján

lilaköd 2017.10.29. 18:45:09

Figyeleeem, figyelem! A Miénk az Ország, Nekünk Építitek! Párt jóvoltából már Zircen is a Rocky Horror Soros Show! Páratlan borzalmak! Másfél óra garantált szörnyűség! Appszolut hiteles előadók: Soros György legjobb tanítványának legjobb tanítványai! A belépőjegy mellé ajándék plüss bonsai Duce! Katonáknak, diákoknak, agyhalottaknak féláron! Kiegészítő programok: Tortadobálás Juncker és brüsszeli bürokraták képeire! Céllövészet menekülő asszonyokkal és gyerekekkel teli csónakokra! A Dühöngő szobában baseball ütővel verheti szét az Európai Parlament és a CEU épületét! Gyerekeknek játszóház: építs KZ mintájú elektromos kerítést, Trump mintájú napelemes határfalat, magyar mintájú ideiglenes határzárat! A büfékínálatban tokaszalonna szotyikörettel! A program végén filmvetítés: Sátántangó! Ne a kutyát rugdosd otthon: verjél inkább pénzügyi spekulánst és álcivilt! Jelszavunk: ”Egy idő után a gyűlölet mindig a gyűlöletkeltők ellen fordul!” Az otthonmaradóknak élő videóközvetítés Facebook Messengeren! Lájk!

Bejegyzés: Lakossági fórum november 3. Zirc

Atyavilág 2017.09.25. 20:53:21

Hiába, hiába... A képviselő-testület szeptember 28-i ülésének napirendjei között szerepel, hogy mégiscsak odaadjuk a Rákóczi tér 11. szám ( a Reguly Múzeum és a Penny közötti ingatlan) előtti helyet az elektromos benzinkútnak. Az előterjesztés elolvasható itt: www.zirc.hu/tesany/170928/anyag/15etoltall.pdf

"Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy megerősíti a 189/2017.
(VIII.8.) határozatában foglalt döntését és az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.
(cégjegyzékszám: 01-09-281052, székhelye: 1037 Budapest, Montevideo utca 2/C.)
kivitelezésében történő elektromos gépjármű töltőállomás létesítéséhez szükséges Zirc
1045/4 hrsz-ú ingatlan (természetben: Zirc, Rákóczi tér) észak-nyugati részén található
– a meglévő elektromos kapcsolószekrényhez igazodó – ingatlanrészt biztosítja."

A cél abszolút rendben van, fenntartás nélkül támogatható, csak éppen MIÉRT A VÁROSKÖZPONTBAN???

Bejegyzés: Elektromos benzinkút a Rákóczi téren?

Peetee 2017.09.22. 14:30:31

Legyetek büszkék magatokra, megérdemeltétek. Hajrá!

Bejegyzés: Lókötő Csárda nyílt az Andrássy úton, Budapesten

BTZ 2017.08.27. 22:30:09

A Gárdonyi járásban a Novi-Com Kft. nyert, mely céggel a Támogatási Szerződés aláírása folyamatban van.
Összegek és támogatási intenzitás a Novi oldalán lesz közzétéve!

Bejegyzés: Négy várost leírtak az internetszolgáltatók - az egyik Zirc

BTZ 2017.08.27. 22:27:41

A Tiszavasvári járást a PR-Telecom fogja fejleszteni.
Fejlesztésben érintett talepülések: Tiszavasvári, Tiszalök, Tiszaeszlár, Tiszadob, Tiszadada, Szorgalmatos.
Összeg: 145 063 117 HUF 100%-os támogatási intenzitással

Bejegyzés: Négy várost leírtak az internetszolgáltatók - az egyik Zirc

Dr. Gúz Bende 2017.08.26. 19:13:10

Települesfejvesztes cimü rovatunk következik.

Következö lepeskent körülötte az iskolatej program kereteböl tizmillio forintert Erogen zona kerül kialakitasra, ahol csoportosan gyakorolhato a nemzeti kielegüles. Ide helyezik at az Alaptörveny asztalat, amely mellett letünt paraszti eletforma all majd ört darutollas süvegben.

444.hu/2017/08/24/honfoglalo-minigejzirt-avatott-az-onkormanyzat-mikozben-a-szegenyebb-csaladok-hazaiba-iden-mar-nem-tudjak-visszakotni-az-ivovizet

Bejegyzés: Örökmécses a hősöknek – elkészült a Büszkeségpont Zircen

Atyavilág 2017.07.10. 10:29:37

Néhány észrevétel jóhiszemű megközelítésben:

1. Két hónappal ezelőtt, május 12-én számolt be a Zircinfo arról, hogy a város 1 312 288 306 forintot nyert különböző fejlesztési célokra (zirc.blog.hu/2017/05/12/_top_varos_lesz_zirc#c33136251). Az ott felsorolt fejlesztési programok, pályázati kiírások között egy szó nincs arról, hogy a város uszodaépítésre pályázatot nyújtott volna be.
A képviselő-testület május 25-i ülésének 25. napirendi pontja (www.zirc.hu/tesany/170525/anyag/25proj.pdf) egy összefoglaló tájékoztató az önkormányzat által benyújtott pályázatokról. Ebben egy szó nincs semmiféle uszodáról. Ugyancsak nincs szó uszodai pályázatról a testület június 29-i ülésének meghívójában.
A fenti tudósítás szerint azonban a város mégis pályázott uszodára, és nyert is.
2. Tudni kell, hogy egy fejlesztési pályázat megírása nagy szakértelmet kívánó, hosszadalmas munka. A beruházás költsége biztosan felette lesz az egymilliárd forintnak (a bátaszéki, hasonló vízfelületű tanuszoda 2008-ban, tehát tíz éve nettó 450 millióba került). Ilyen költségigényű pályázat megírására pályázatíró szervezetet szokás megbízni, azonban nem találtuk nyomát, hogy a testület döntött volna pályázatíró kiválasztásáról. Így tehát a pályázatot helyben írhatta meg a város, mindössze néhány nap (esetleg egy hét) alatt, ami egészen kivételes teljesítménynek tekinthető, és csak gratulálni lehet hozzá.
A fejlesztési pályázatok szokásos előfeltétele, hogy a megvalósításhoz szükséges tervek, engedélyek rendelkezésre álljanak. A fenti tudósításban látunk egy alaprajzi vázlatot, a képen pedig egy makettet, feltehetően így néz majd ki az épület. Eszerint a város már kész tervekkel rendelkezik az új uszodára, vagyis a tervezés több hónapos folyamat már lezajlott. Arról azonban sehol nem találni információt, hogy a testület mikor döntött a tervező kiválasztásáról. Nem beszélve arról, hogy a felépülése után a városképet lényegesen befolyásoló építmény kinézetéről a lakosság véleményt mondhatott volna.
3. A tudósításból pozitívumként olvasható ki, hogy az új uszoda megépülése után a város mentesül a mostani "kis" tanuszoda évi 15-18 millió forintos fenntartási költsége alól, ugyanis az új uszoda állami tulajdon lesz, fenntartásáról az állam gondoskodik. A kép azonban akkor lesz teljes, ha hozzá tesszük, hogy az új uszoda évi fenntartási költsége közelebb lesz a százmillió forinthoz, mint az ötvenmillióhoz. Igaz, hogy ez nem a város költségvetését terheli, hanem az állami költségvetést, vagyis ugyanúgy mi, adófizetők álljuk.

(Folytatás a következő hozzászólásban)

Bejegyzés: Uszoda épül pályázati támogatásból

Atyavilág 2017.07.10. 10:26:20

(Az előző hozzászólás folytatása)

Néhány észrevétel és vélemény realisztikusabb megközelítésben:

1. A város közvéleménye előtt előzmények nélkül a semmiből hirtelen felbukkant uszoda-projekt arra enged következtetni, hogy az egész tervet a politika tolta rá a városra egyik napról a másikra. Egy normális előkészítési folyamat ott kezdődött volna, hogy a testület elé kerül egy előterjesztés az uszodaépítés ötletével. Ez már ott is nagy vitát váltott volna ki, hiszen biztosan lett volna egy-két képviselő, aki felteszi a kérdést, hogy kell-e egyáltalán ekkora méretű uszoda Zircre? (több mint 400 m2 vízfelület; aki látni akarja, mekkora lesz a két medence, nézze meg a celldömölki Vulkánfürdő fedett úszómedencéjét és tanmedencéjét, ekkorák). Aztán persze a lakosságnak is lett volna egy-két kérdése és véleménye. Szinte biztos, hogy már itt elbukott volna az ötlet. Persze nem arról van szó, hogy ne lenne igény egy komolyabb uszodára, azonban egy hideg (vagy akár melegített) vizes uszoda költségei messze nem állnak arányban a helyi (és környékbeli) úszásigényekkel.
2. Tételezzük fel, hogy a város elfogadja az égből hullott állami „ajándékot”. Ennek mindössze annyi a feltétele, hogy a város az államnak ajándékozzon egy 5.650 négyzetméteres területet a Hosszúréten a focipálya előtt. Ezt az ingatlant telekmegosztással le kell választani a most 15.650 négyzetméteres hosszúréti telekről, aminek a költségét nyilván az önkormányzat viseli, de ez aprópénz. Aztán indulhat is az építkezés, a rendezési terv szerint Központi vegyes terület (Vk) besorolású, uszoda építhető. A város tehát elveszít néhány tízmilliót érő területet (amit felparcellázni és eladni amúgy sem tudna, mert sem gazdasági, sem lakóterületként nem hasznosítható), cserébe kap „21. századi infrastruktúrát” (még jó), a bolondnak is megéri.
3. 2019. nyara. Az épülőfélben lévő uszoda a 2018-as országgyűlési választások előtti alapkőletétellel már behúzta a járási szavazatokat a kormánypártnak, annyira nem kell sietni az átadással, egy-két hónap csúszás belefér. Átadási ünnepség, államtitkárok, polgármesterek, Ákos-koncert, karikás ostor, fütyülős barack, a tanévkezdésre már lehet tervezni a testnevelési órákat.
Az átadási eufória elmúltával kezdődnek a problémák. Az uszoda ugye állami tulajdon, valahonnan az EMMI-ből irányítják őket, fogalmuk nincs a helyi igényekről. Apránként kiderül, hogy a központi működtetés szabályai (nyitvatartási idő, stb.) nincsenek összhangban a helyi/környékbeli lakosság, iskolák, óvodák igényeivel. Aztán kiderül, hogy az üzemeltetési költségekre hivatkozva kemény belépődíjakat kell fizetni az óvodásoknak is, mire az önkormányzat a zsebébe nyúl, és a város fizeti meg mindenkinek a belépőjegyet, akinek a mostani tanuszoda is ingyen van. Néhány év után kezd lepusztulni a létesítmény, de a fenntartó állam nem fordít rá eleget, ezért az önkormányzatnak kell beszállnia a felújításba (komoly figyelmeztető példa tavalyról: az állam az iskolák teljes államosítását követően 50 milliárd forintot vont el az önkormányzatoktól, ebből 21 milliárdot úgynevezett szolidaritási járulékként.). Vagyis ha azt akarjuk, hogy működjön az ajándék uszodánk, fokozatosan az önkormányzatra terheli át a teljes üzemeltetési-fenntartási költséget (anélkül persze, hogy erre a város központi pénzt kapna). Így néhány év múlva a város fizetheti a jelenlegi többszörösét kitevő uszodaköltséget egy olyan létesítményre, amelyből semmi nem az övé, és beleszólása sincs a működtetésébe. Bravó.
Ha valakinek kétségei lennének, az országos stadionépítési mánia lázában egy önkormányzat sem gondol arra, hogy a városában állami pénzből felépített (nullához közeli kihasználtságú) stadionok összes nyűge-baja a nyakukba fog szakadni (ha valakit érdekel, milyen látvány egy lepusztult stadion, keressen rá az akasztói Stadler Stadionra pl. itt: www.ahirlap.hu/index.php?fo=hir&hhir=685). Zircnek ez az uszoda lesz a maga stadionja.
4. Összefoglalva: ha a város elfogadja ezt az ajándékot, akkor egy csapdába sétál bele. Felelős döntéshozók nem bólinthatnak rá anélkül, hogy nem mérlegelik gondosan az ezzel járó előnyöket és kockázatokat, és különösen nem úgy, hogy nem osztják meg a döntés előtt a megfontolásaik eredményét őszinte eredményét a helyi közvéleménnyel. Azt nem tudjuk, mi hangzott el pontosan a sajtótájékoztatón, de hogy az erről szóló tudósítás több a kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol, az biztos.

Koós Gábor

Bejegyzés: Uszoda épül pályázati támogatásból

Atyavilág 2017.06.25. 11:48:34

A Zirci Önkormányzat Időkép-mérőautomatája (www.idokep.hu/automata/zirc_onkorm) szerint 76,8 mm eső esett folyamatosan kb. 5 óra alatt. Ez azonban valójában több, mert fél háromkor, a zivatar kezdetekor elment az áram, és a mérőállomás nem működött kb. 8 percig, amikor már bőségesen hullott az eső. Tehát nyugodtan vehetünk 80 mm-t is (ezt igazolja a Cuha délelőtti vízállása, nem beszélve az egyébként száraz Malomvölgyi árokban még most is lezúduló áradatról).
Ez azt jelenti, hogy az itteni éves csapadékösszeg 7-9%-a lehullott ma hajnalban. Délutánra újabb zivatar várható.

Bejegyzés: "Add már Uram az esőt!"

Dr. Gúz Bende 2017.05.29. 20:23:30

Off record cimu rovatunk kovetkezik.
Az europai unios tamogatasok kedvezmenyezettjekent mindig is Brussel rendithetetlen hive voltam szivvel-lelekkel. Reszvetelem az Europai Unio elleni magyar kormanyzati hecckampanyban es alairasgyujtesben kizarolag politikai megfelelesi celu munkassagom resze volt. A taktika bejott, dol a pénz Zircre. Koszonjuk meg Soros Gyorgynek es Magyarorszag kormaynanak.

Sent from my iPhone

Bejegyzés: "TOP város" lesz Zirc!

Alexhauzer Diána Zsuzsanna 2017.05.14. 22:46:15

Avar és kerti hulladék égetése tilos. Tehát egy-egy ház komplett berendezése, az mehet. Egyik szomszédom nyílván így értelmezte a rendeletet, mert minden héten tüzet rak, amit napokig éget. Köszi szépen!

Bejegyzés: Tűzgyújtási, zajvédelmi szabályok

Atyavilág 2017.03.29. 21:07:46

Legalább is különös, hogy az önkormányzat sajtófelelőse küldi be egy olyan rendezvény meghívóját, amely egy antiszemita egyházi személy valamely évfordulójának megünnepléséről szól.

"Prohászka Ottokár székesfehérvári püspök politikailag is képviselt modern antiszemitizmusa a két világháború közötti Magyarország középosztályának gondolkodására alapvető hatással volt. Prohászka politikai nézete és egyesek szerinti antiszemitizmusa elsősorban abból a feltevésből táplálkozott, amely szerint modernitás, kapitalizmus és zsidóság összefüggő fogalmak.

„Mi az antiszemitizmust nem faji, vallási, hanem szociális, üzleti reakciónak fogjuk fel” – írta már 1893-ban, majd hozzátette: – „A zsidóság fekélye csontvázzá rágta a keresztény magyar népet.” Nézetei később sem változtak. A zsidóság „sakterkezek alatt vérbe akarta fojtani a magyarságot” – fogalmazott 1923-ban, ezért nemzeti önvédelemnek tartotta a „pozitív”, azaz a keresztényeket előnybe helyező antiszemitizmust, és a liberalizmus mételyével az általa megalkotott fogalmat, a „hungarizmust” állította szembe.

Prohászka már 1918 óta követelte a numerus clausust. 1944-ben aztán a magyar antiszemitizmus klasszikusai közül Prohászka vált az egyik leggyakrabban idézett hivatkozási alappá. Sokan tévesnek nevezik Prohászka antiszemitizmusának egyes későbbi értelmezéseit, mondván, ő a „jó zsidók – rossz zsidók” ellentétpárjában gondolkodott. Tény azonban az is, hogy a főpap általánosságban említi a magyar zsidókat: „Teljesen igaz, hogy vannak derék zsidók, de a zsidóság idegen, kereszténységet leszorító, honfoglaló, minket kisajátító, idegen hatalom. (…) Itt egy rafinált, romlott, hitetlen és erkölcstelen faj garázdálkodásáról van szó, poloskainvázióról, patkányhadjáratról. Egy kérdés van: hogyan védekezzünk?” Bangha Béla páterrel szemben Prohászka mindig tiltakozott az antiszemitizmus vádja ellen. A holokausztot nem érte meg, így arról közvetlenül nyilván nem tehet, de mint Gyurgyák János történész írta, Banghával együtt "tragikus hatással voltak a magyar intellektuális és politikai életre".[4]

Egyes mai vélemények szerint Prohászka életművének nem lényeges része az antiszemitizmus, más vélemények szerint azonban az életmű legfontosabb és leginkább időtálló része épp a modernitással kapcsolatos, és ettől antiszemitizmusa elválaszthatatlan."
Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Proh%C3%A1szka_Ottok%C3%A1r

Koós Gábor

Ráadásul migráncs famlíliából is, Morvaországból... :-)

Bejegyzés: Prohászka Ottokár megemlékezés

Atyavilág 2017.01.17. 18:38:00

Ez lett veled, kedves Naplóm:
"Hitlerrel és a haláltáborokkal viccelődik a veszprémi Napló"
444.hu/2017/01/17/hitlerrel-es-a-halaltaborokkal-viccelodik-a-meghekkelt-orban-interjut-lehozo-lap
Ha ez nem löki az égbe az előfizetők számát, akkor semmi.

Bejegyzés: Mi lesz veled, kedves Naplóm?

Atyavilág 2017.01.04. 20:41:20

@Hóhér az utolsó barátod:
Ez csak az egyik jogos kérdés.
De érdemes alaposabban megnézni a hirdetést, amit az önkormányzat tett közzé (vagy csak kritikátlanul közvetített).
A tatai székhelyű PontCom Nyelviskolát, ami a fenti hirdetmény fejlécében szerepel, Kovács Zoltán Online nyelvtanulási szakértő (www.sikeresnyelvvizsga.hu/pontkom-nyelviskola/mi-az-a-pontkom) jegyzi. A hirdetmény láblécében olvasható Weblearning Élő Online Nyelviskola Kft. (székhelye Dombóvár) tulajdonosai Kovács Zoltán (an.: Lébényi Klára)
Születési ideje: 1983/04/22
7200 Dombóvár, Bezerédj utca 8. II. em. 6. és Kovácsné Lébényi Klára (an.: Illés Erzsébet)
Születési ideje: 1955/01/21
7200 Dombóvár, Bezerédj utca 8. II. em. 6. A cég tevékenységi körei:
8559 '08 M.n.s. egyéb oktatás
Főtevékenység.
7311 '08 Reklámügynöki tevékenység
6622 '08 Biztosítási ügynöki, brókeri tevékenység
6311 '08 Adatfeldolgozás, web-hoszting szolgáltatás.
Tehát egy ONLINE NYELVTANULÁSI SZAKÉRTŐ DOMBÓVÁRI cégének TATAI székhelyű nyelviskolája fog ZIRCEN alapszintű SZÁMÍTÓGÉPES KÉPZÉST indítani!!! 35 órában!!!
A GINOP-6.1.2-15-2015-00001 Digitális szakadék csökkentése EU-projekt összköltségvetése 8,95 milliárd forint. Ennek keretében 100.000 (egyszázezer) fő "hátrányos helyzetű, különösen az alacsony iskolai végzettségű, tankötelezettségi kort betöltött digitális készségekkel nem rendelkező, munkavállalási korú személyek" (plusz közfoglalkozatás) képzésére kerül sor "a kevésbé fejlett régiókban".
Ez a hirdetmény, mint cseppben a tenger példázza az uniós támogatások elképesztő mértékű pazarlását. Mert ugye Zircen, mint "kevésbé fejlett régióban" egyetlen pedagógiai tehetséggel megáldott informatikus sincs, aki itt helyben alapszintű informatikai tudást lenne képes átadni 35 órában "alacsony iskolai végzettségű, tankötelezettségi kort betöltött digitális készségekkel nem rendelkező, munkavállalási korú személyek"-nek (plusz közmunkások), anélkül, hogy a költségekbe be kellene építeni a Dombóvár-Tata közötti távolságot közúton (kb. 180 km, 2,5 óra menetidő) és a Tata-Zirc távolságot (kb. 90 km, másfél óra).
Agy helyett mag ad mellet, ahogy a nóta mondja. Csak gratulálni lehet a dombóvári Kovács Zoltán online nyelvoktatási (és minden bizonnyal pályázói) szakértőnek, remélhetőleg igazolni tudja és le tudja hívni a zirci jelentkezők után járó néhány százezres vagy milliós európai uniós támogatást.
Koós Gábor

Bejegyzés: Ingyenes számítógépes képzés indul Zircen

Atyavilág 2016.12.14. 10:52:34

@Detre Miklós:
Miklós, aki jó, a társadalom számára hasznos célra adományoz, annak nem kell szégyellenie magát. A köszönet természetesen megilleti azokat, "akik Zircen megtették ugyanezt".
A szégyen azoké, akik száz- és ezermilliárdos, soha meg nem térülő, átgondolatlan presztizsberuházásokba ölik a hazai és uniós adófizetők pénzét (csak a jövő évi vizes vébé költségei már a négyszeresénél, 100 milliárd felett tartanak, a szétverés felé tartó Városligetbe tervezett új Közlekedési Múzeum eredetileg 7 milliárdos költsége most 15,6 milliárdnál tart, pedig még tervek sincsenek), azoké, akik az előre lezsírozott közbeszerzésekkel tömik ki a haverok zsebeit (a Mészáros Lőrinchez és családjához köthető cégek ebben az évben 225 milliárd közbeszerzést nyertek egyedül vagy konzorciumban), csak az elmúlt hét híreiből. Idézőjel nélküli szégyen, hogy a korlátot nem ismerő, felelőtlen pénzherdálás oda összpontosul, ahol szavazatokat lehet vásárolni (bevándorlóellenes kampány, nyugdíjasok Erzsébet-utalványa, az egészségügynek belengetett újabb béremelések, a polgármesterek béremelése), a hatalmat pénzügyileg megszilárdítani és bebetonozni.
Szégyen az, hogy az így elfüstölt százmilliárdok töredékéből meg lehetne oldani égető társadalmi problémákat, csak az ugye nem hoz annyi szavazatot. És az a szégyen, hogy a holnapi képviselő-testületi ülés 4. napirendi pontjában egy szó ellenvetés vagy ellenvélemény nélkül - ahogy már megszoktuk - ingyen oda fogjuk adni az államnak talán legnagyobb városi értékeinket, az általános iskolánkat és a gimnáziumunkat épületeivel, berendezéseivel, pedagógusaival együtt.
Ha valaki nem követte volna az elmúlt években a KLIK működését - amelynek például sok egyéb mellett a iskoláink húgyszagát is köszönhetjük -, akkor készüljön arra cégvezetőként, marketingesként, újságíróként, szülőként, hogy ezután sokkal mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, ha méltó körülményeket akar teremteni az iskolában a gyermekének. Nemzetközi kampány és fanyalgás nélkül. És a települések is készüljenek arra, hogy miután az állam megszabadította őket az oktatási intézményeiktől, mégiscsak nekik kell majd pótolni azokat a pénzeket, amelyek hiányozni fognak az oktatás elfogadható színvonalához.
Koós Gábor

Bejegyzés: Jobb körülmények között a gyerekek

lilaköd 2016.12.11. 08:34:06

@Detre Miklós:
A Nemzeti Tájékoztatási Iroda (NTI) jelenti: Csak mosoly és elégedettség a Magyar Vidéken!
A Főminiszter Úr bejelentette, hogy a 2024-es budapesti olimpia, a Paks2 atomerőmű és az ő Királyi Várba költözése a számítottnál többe kerülnek, ezért kisebb kiigazításokat kell végrehajtani az elfogadott 2017-es költségvetésben. Első lépésben a legkevésbé fontos területekről csoportosítanak át forrásokat. Január 1-től a településeket a járási központokkal összekötő autóbusz járatokat napi egy járatpárra csökkentik, és ezek indulási időpontját este tíz és másnap reggel 4 óra közöttire módosítják.
Tudósítónk vidékre indult, hogy felmérje a bejelentett intézkedés hatását a Magyar Emberek körében. Arra számított, hogy bizonyos érthető, de természetesen nem jogos elégedetlenséget tapasztal majd, azonban várakozásával ellentétben csupa mosolygó és elégedett Magyar Emberrel találkozott. Julis néni Bakonymaflafalváról például elmondta, nagyon örül, mert éjszaka egyébként sem tud aludni, most majd ezt az időt buszozással tölti ki. Azon kívül kezdettől fogja támogatja a Köztársasági Elnök Úr kezdeményezéseit a globális környezetvédelem érdekében, rendszeresen fizet szerény nyugdíjából adományokat a Climate Reality prodzsektbe. A buszjáratok csökkentése a napi két járatpárról egy járatpárra jelentősen hozzájárul a széndioxid és nitrogénoxidok mérsékléséhez! - hangsúlyozta Julis néni.
Veér Ajtony közmunkás Bakonybánatról a fészbukon mondott köszönetet a Miénk az Ország, Nekünk Építitek! Párt (MONÉ!P) helyi és országos vezetőinek, hogy a buszjáratok csökkentésének ellentételezésére minden biciklizni tudó magyar embernek évi egy pár külső és belső kerékpárgumit adnak természetbeni juttatásként. A kerékpározás bizonyítottan egészségesebb, mint a tömegközlekedési eszközök használata, csökken a halálozások száma, és ez tehermentesíti az egyébként a legfrissebb OECD-jelentés alapján az EU legkiválóbbjai közé tartozó magyar egészségügyet! - írta Ajtony.
A tudósító Zircen megtudta, hogy a város lakosságából a járni tudók a költségvetési támogatás megvonása miatt megszűnő helyi buszjárat kompenzálására évi kétszeri ingyenes cipőtalpalási utalványban részesülnek. A lakosság efeletti örömében rögtönzött népünnepélyen juttatta kifejezésre elégedettségét a viharos szél által megtépázott karácsonyi díszkivilágítás alatt.
A Főminiszterséget Vezető Miniszter Úr az intézkedések végrehajtásának módjáról elmondta, hogy a bicikligumikat és a cipőtalpalási utalványokat a politikától teljesen független kormánytisztviselők, a MONÉ!P polgármesterei, képviselői és nyugdíjastagozata fogja kézbesíteni a magyar embereknek, mellékelve a Főminiszter Úr megértést kérő, névre szóló levelét, ami újabb elégedett mosolyt csalt a Magyar Emberek arcára. Sokan helyben felajánlották a beígért 15 százalékos béremelésüket, a nyugdíjasok a beígért Erzsébet-utalványukat a Főminiszter Úrnak, hogy végre saját lábára állhasson az ország.

Bejegyzés: Jobb körülmények között a gyerekek

Detre Miklós 2016.12.05. 22:58:58

Szerencsére mások is szívesen vállalják ezt a "szégyent". És sok cégvezető, marketinges, újságíró és iskolafenntartó van ebben a "szégyenletes és minősíthetetlen" közéleti, társadalmi állapotban. Nem csak idehaza, hanem Lengyelországban, Csehországban vagy Szlovákiában is!
www.nlcafe.hu/ezvan/20161117/domestos-altalanos-iskola-mosdo-felujitas-unilever/
Köszönet nekik is, is főleg nagy köszönet azoknak, akik Zircen megtették ugyanezt, nemzetközi kampány nélkül is, és a fanyalgók ellenére is!

Bejegyzés: Jobb körülmények között a gyerekek