ZIRCINFO

Mégsem lesz bakonyi nohabozás

Mégsem lesz bakonyi nohabozás

2012. szeptember 11. Szerkesztő: zircblog


2012.09.10

A Bakonyvasút Szövetség lemondta a szeptemberre meghirdetett különvonatát.

„Sajnálattal közöljük, hogy a szeptember 29-re meghirdetett Nohab mozdonyos különvonat adminisztratív és egyéb okok miatt meghiúsult. Reményeink szerint 2013. év tavaszán valósulhat meg a különvonat indítása. Az eddig befizetett jegyfoglalásokat rövid határidőn belül visszautaljuk” – jelent meg a közlemény hétfőn a Bakonyvasút szövetség weboldalán.

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy a szövetség és a GYSEV Zrt. között ma kellett volna megkötni a szerződést, ám a szervezők arról is ma értesültek, hogy a 11-es vonal egyes szakaszain 14,5 tonna a hattengelyes mozdonyokra engedélyezett tengelynyomás, ám a tízes Nohab tengelynyomása még a kiszerelt fűtőkazán ellenére is tizenhat tonna körüli.

Emlékeztetőül: a mozdony tulajdonosa a Nohab-GM alapítvány, üzemben tartója pedig a Kárpát Vasút Kft. – a felek között az utóbbi időben akadozott az információáramlás.

A vonat körül a kezdetektől sok probléma volt: a hirdetmény először megjelent a szövetség weboldalán, majd lekerült onnan. Utána ismét megjelent, de nem lehetett tudni se a menetrendet, se a díjszabást. Amikor ezt végül közzétették, sok vasútbarátot meglepetésként ért, hogy a különvonat csak Győr és Veszprém között közlekedett volna, a fővárost nem érintve. Ennek fényében az árakat is sokan kifogásolták, illetve a győri indulás időpontját is korainak érezték: a keleti országrészből nem lehetett volna eljutni Győrbe szombaton reggel.

forrás: http://iho.hu

Mégsem lesz bakonyi nohabozás Tovább

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása